Peuterspeelzaal Billies

Onze peuterspeelzaal is gevestigd op de Planetenlaan en op Veronapad te Eindhoven.
Als u zich bij de peuterspeelzaal wilt aanmelden kunt u
contact op nemen met Marieke van Reen of Linda de Jong op telefoonnummer:
040-2566542 of via info@kinderdagverblijfbillies.nl

We kunnen u dan ook de tarieven vertellen omdat dat inkomensafhankelijk is.

De peuterspeelzaal is een groep voor kinderen vanaf 2 jaar en drie maanden tot 4 jaar. In deze groep zijn we vooral bezig om te zorgen dat de kinderen klaar zijn om naar de grote school te gaan. We zijn hier volop bezit met VVE (voorschoolse educatie) wat inhoud dat we volop bezig zijn met taal en dit alles op een leuke spelenderwijze manier. De peuterspeelzaal mag 2 dagdelen bezocht worden en dan een ochtend en een middag. Als je een vve-indicatie van het consultatiebureau krijgt is het zo dat uw kind zelfs 4 dagdelen mag komen. Twee dagdelen worden dan door de gemeente Eindhoven gesubsidieerd.

Verder zijn we voor onze peuterspeelzaal op zoek naar minimaal 2 ouders van de peuterspeelzaal die in de ouderraad van Billies willen. De ouderraad vergadert ongeveer 5x per jaar.
De ouders die in de ouderraad zitten helpen Billies mee met het nadenken over allerlei verschillende onderwerpen en helpen mee met het organiseren van leuke activiteiten.
Heb je interesse of vragen dan horen wij het graag. Je kunt ons mailen via bovenstaand mailadres of het aangeven bij de leidsters op de groep. Je kunt hier meer over de ouderraad lezen.

Graag tot ziens op onze peuterspeelzaal.

Dagopvang groepen

Bij Billies hebben wij drie dagopvang groepen op de turfveldenstraat.
Als eerste hebben wij een babygroep. Deze groep is van de leeftijd 2.5 maand tot ongeveer 1 jaar. Op deze groep is alles ingericht om onze baby’s een fijne tijd te geven. Alles om er voor te zorgen dat ze goed verzorgd kunnen worden, heerlijk kunnen slapen maar ook zeker dat ze zich kunnen ontwikkelen. Onze baby’s spelen op de verwarmde grond en ontdekken wat er allemaal om hun heen ligt aan materiaal. Ook kunnen ze zo samen spelen met andere baby’s en uiteraard uitgebreid knuffelen met de pedagogisch medewerksters.

Verder hebben we ook een dreumesgroep. Deze groep is vanaf ongeveer 1 jaar tot ongeveer 2 jaar. Op deze groep kunnen de kinderen zich ontwikkelen en vooral ook fijn samen spelen met hun vriendjes of vriendinnetjes. Ook is er uiteraard ruimte voor de kinderen om ook alleen te spelen. Knuffelen en verzorging is op deze groep ook een belangrijk element.

Tot slot hebben we nog een peutergroep. Deze groep is vanaf ongeveer 2 jaar tot 4 jaar. Kinderen zijn in deze groep vooral lekker bezig met hun ontwikkeling en vriendjes maken. Ook bereiden we deze kinderen voor op hun basisschool tijd door middel van ons VVE programma. Hier kan je daar meer over lezen. We werken ook aan de hand van een thema en onze activiteiten sluiten daar mooi op aan.

Buitenschoolse Opvang groepen

Wij hebben 3 buitenschoolse opvang groepen. 

Er is 1 groep op de planetenlaan in Basisschool Tweelingen. In deze groep komen alle kinderen van basischool Tweelingen, maar ook leerlingen van andere basischolen zijn welkom. Verder hebben we op Basisschool de Handreiking twee bso groepen. Een groep van 4 tot 8 jaar en een groep 8+. Op deze groepen komen alle leerlingen van de Handreiking en eventueel ook nog andere scholen. Bij de bso vinden wij het belangrijk dat de kinderen kunnen ontspannen als ze uit school komen. Even iets drinken, een koekje, gezellig kletsen over je dag, het weekend en dan lekker spelen. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. We bieden uiteraard activiteiten aan, maar de keuze is aan de kinderen of ze wel of niet deel nemen. Verder zorgen wij altijd voor een extra leuke vakantieplanning in de schoolvakanties. De kinderen gaan dan allerlei leuke dingen doen zoals bijv: bowlen, naar de kermis, met de trein weg, naar de speeltuin, naar het museum enz enz.

Kinderen bij ons op de BSO zitten voornamelijk op Basisschool Tweelingen en Basisschool de Handreiking. Verder halen we ook kinderen op bij de Bijenkorf, Louis Buelens, Wethouder van Eupenschool, De Evangelische basisschool, de Petra school en in overleg kunnen we altijd kijken wat nog meer mogelijk is.