Gezonde traktaties bij Billies

Wanneer er een verjaardag afgesproken wordt geven wij aan dat het een gezonde traktatie moet zijn.
Helaas merken we dat dit toch niet altijd gedaan wordt en dat het ook erg lastig is om duidelijk te maken wat nu wel of niet gezond is. Iedereen heeft een ander idee over gezonde voeding.

Er zijn kinderen die niet alles mogen hebben. Bij het maken van een traktatie is het dan ook handig om hier rekening mee te houden, zodat elk kind van de traktatie kan genieten.

Om te zorgen dat we daar allemaal één lijn in trekken heeft Billies een “traktatie-Billies” mapje. Hier kun je leuke ideeën vinden ter inspiratie. Elke locatie van Billies heeft een inkijk-exemplaar liggen, vraag ernaar op de groep.

Hier volgt een overzicht van ingrediënten die de traktatie mag bevatten. Andere ingrediënten kunnen helaas niet gebruikt worden.

Fruit (vers of gedroogd)
–      Smoothie van vers fruit
–      Groenten
–      Mozzarella
–      Ei
–      Kip/vega knakworsten
–       Kaas (alleen voor Bso)
–      Rijstwafel / maiswafels
–      Peperkoek zero sugar
–      Danoontje / knijpfruit          
–      Yoghurt / magere kwark (met bijvoorbeeld fruit)
–      Rozijnen
–      Waterijsje
–      Maisvingers (bv voor de baby’s)
–      Eierkoek

Wat doen we met “ongezonde” traktaties?
Wanneer iemand een traktatie heeft die niet voldoet aan
de bovenstaande ingrediënten kunnen wij deze niet trakteren.
Ballonnen zijn ook niet toegestaan om uit te delen of te verwerken in de decoratie van een traktatie. I.v.m. stikkingsgevaar vinden wij dit geen geschikt speelgoed voor (kleine) kinderen. We geven de traktatie met de jarige weer mee naar huis. De jarige kan dan spijtig genoeg op zijn feestje niets trakteren en dit zou heel jammer zijn!

Ben je zelf toevallig creatief en heb je zelf nog leuke ideeën met eerdergenoemde ingrediënten dan kun je die natuurlijk gewoon gebruiken.

Op internet zijn heel veel leuke ideetjes te vinden wat je met bovenstaande ingrediënten kunt maken.

Tijdens sommige speciale gelegenheden kan Billies als uitzondering kiezen om af te wijken van het gezonde beleid. Dit is dan echt een uitzondering bij een speciale dag / avond of een bso vakantie activiteit.