De dagindeling

 Voor de baby’s hebben wij geen vaste dagindeling. Elk kind eet en slaapt naar zijn/haar behoefte. knuffelen, wandelen en spelletjes voor het bevorderen van de motoriek, muzikale en cognitieve ontwikkeling, etc. worden door de leidsters met uw kind gedaan als zij/hij wakker is. Als de baby’s zo ver zijn dat ze met “de pot” mee eten gaan ze langzaam in het ritme van Billies.
Een dag bestaat uit twee dagdelen: De ochtend van 07.30 uur tot 13.00 uur De middag van 13.00 uur tot 18.30  uur

07.30 uur tot 09.00 uur: Ouders/ verzorgers kunnen hun kinderen brengen en afscheid nemen.  De groepsleidsters ontvangen de ouders en kinderen. Graag horen wij op deze momenten van de ouders hoe het met hun kinderen is. Hebben ze goed geslapen?? Leuk weekend gehad?? enz enz  

09.00 uur tot 09.30 uur Vrij spelen. De leidsters bespreken ondertussen alle informatie die ze van de ouders hebben gekregen.  

09.30 uur tot 10.00 uur “Het kringetje”: de kinderen drinken wat (roosvicee of ranja, water of thee) en eten fruit. Dit is het moment dat we samen doorbrengen. We zingen liedjes, vertellen verhaaltjes, gezellig babbelen en geregeld maken we tijd voor spelletjes.  

10.00 uur tot 11.00 uur Ochtendprogramma : een activiteit.  

11.00 uur De kinderen worden verschoond. Kinderen die zindelijk zijn/of met zindelijkheidstranig bezig zijn worden op het toilet gezet. Uiteraard worden de kinderen geregeld tussendoor verschoond, maar dit is een extra moment dat alle kinderen nagekeken worden.   

11.30 uur Gezamenlijke maaltijd met de kinderen. De kinderen leren zelf te eten met een vorkje. De eerste boterham is hartig en de tweede boterham mag door de kinderen zelf bepaald worden. Na de boterhammen krijgen de kinderen melk en als alle kinderen klaar zijn worden ze na de maaltijd beloond met een stukje peperkoek.

12.30 uur tot 13.00 uur Halen en brengen van de kinderen die een halve dag aanwezig zijn.  

12.45 uur Tanden poetsen en de kinderen die nog gewend zijn om ‘s middags te slapen, worden in bed gelegd.  

13.00 uur tot 14.45 uur Slaaptijd.
Voor de kinderen die ‘s middags niet meer slapen, wordt deze tijd benut voor een ‘rustige’ activiteit. Op die manier wordt er een rustmoment in de dag gecreëerd.  

14.45 uur 
De kinderen worden uit bed gehaald, aangekleed, opgefrist en haren gekamd. Ook de kinderen die niet hebben geslapen, worden opgefrist.  

Rond 15.00 uur “Het kringetje” een koekje eten, lekker iets drinken, liedjes zingen, verhaaltjes vertellen of een hand-pop komt langs.  

15.30 uur Middagprogramma: tijd voor een activiteit, dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld buiten spelen, een rollenspel, verven enz.. Het buiten spelen is eveneens een dagelijks terugkerend ritueel, tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten. Buitenspelen is gezond omdat het de sociaal-emotionele, motorische en zintuiglijke ontwikkeling bevordert. We proberen dagelijks 2x naar buiten te gaan.   

16.00 uur De kinderen worden verschoond. De kinderen die zindelijk zijn/of met zindelijkheidstraining beginnen worden op het toilet gezet.  

16.30 uur Tijd voor een lekker crackertje met iets lekkers erop en nog iets drinken.   

Vanaf 17.00 uur tot 18.30 uur  
Ouders kunnen hun kinderen weer ophalen.