Wie zijn wij

De Groepsleiding 

De groepsleiding die uw kindje zal gaan verzorgen is in het bezit van een diploma. Wij hanteren als norm de scholingseisen die gesteld worden in de CAO-kinderopvang. Wij zijn uit maatschappelijk oogpunt voorstander van het stimuleren van deskundige scholing. Daarom bieden wij enige opleidingsplaatsen aan voor groepsleiding in opleiding.Wij zijn een door de OVDB erkend leerbedrijf.

Tevens besteden wij  aandacht aan bijscholing van onze groepsleiding door regelmatig bijscholingen aan te bieden die haar vakgebied betreffen. Uit belang van de hechtingsrelatie die uw kind met onze groepsleiding opbouwt, wordt onze groepsleiding verder gescreend op kundigheid en geselecteerd op karaktereigenschappen zoals toewijding en liefde voor kinderen, communicatieve vaardigheden, sensitiviteit, responsiviteit, geduld en aandacht. Tevens heeft onze groepsleiding (en stagiaires en vrijwilligers) een afschrift van een actuele Verklaring van Goed Gedrag overgedragen. 

Voorstellen

Directie: 

Ik ben Linda en ik ben geboren in 1975. Getrouwd met Niels en samen hebben wij 4 schatten van kinderen.
Demi (onze dochter uit 1999), Billy (onze zoon uit 2001), Diezel (onze zoon uit 2006) en Izzie (onze dochter van augustus 2008) Wij genieten ervan om dingen samen te doen met ons gezinnetje. Spelletjes spelen, naar het theater gaan of lekker uit eten of dagjes weg!! Niels en ik kijken graag naar voetbal en gaan dan ook geregeld naar PSV kijken.

In 1995 heb ik mijn diploma voor de kinderopvang gehaald en ben ik begonnen bij Kdv de Bereboot. Daar heb ik al deze jaren met zeer veel plezier gewerkt. Al zeer vlug kreeg ik een leidinggevende functie en hielp bij het oprichten van nieuwe kinderdagverblijven. Per 1 januari 2007 is de Bereboot overgenomen en was het voor mij tijd om mijn eigen kinderdagverblijf te starten. En daarom Billies!!

Ik vind het heel belangrijk dat u en uw kind(eren) zich thuisvoelen bij ons op het kinderdagverblijf. Ik weet zelf als moeder zijnde dat het altijd moeilijk kan zijn om uw kind achter te laten bij anderen. Daarom sta ik ook zeer open voor een open relatie met de ouders en hun kind. Ik vind het belangrijk dat ouders altijd met hun vragen e.d bij ons terecht kunnen.
Ik hoop daarom ook op een bijzondere tijd met u en uw kind.

Ik ben Niels en ik ben geboren in 1974. Ik ben getrouwd met Linda en de trotse vader van Demi, Billy, Diezel en Izzie. Sinds 1 augustus 2009 is Kinderdagverblijf Billies een B.V. geworden en ben ik gestopt met mijn toemalige werk. Momenteel werk ik 3 dagen in de week bij Billies en doe ik daar vooral de klusjes, maar help ik Linda ook met de boekhouding en andere werkzaamheden waar zij niet aan toekomt. De andere dagen ben ik thuis en zorg ik voor onze kinderen. Dit doe ik met heel veel plezier. Ik geniet ervan om meer tijd door te brengen met onze kinderen. En ook de dagen die ik bij Billies werk zijn een leuke afwisseling van de week.

Tot ziens op Billies

Onze teamleidster

Ik ben Marieke en ben geboren in het jaar 1980. Ik werk met met heel veel plezier in de kinderopvang.
Naast mijn werk ga ik graag op reis, een hapje eten met vrienden of een dagje uit. Ik ben graag bezig, maar kan ook genieten van even niks doen. Inmiddels ben ik de trotse moeder van Niene (2015) en Fien (2017)
Ik ben afgestudeerd als HBO-verpleegkundige en ben gespecialiseerd in kind, kraam en jeugdzorg. Ik heb veel verschillende werk ervaringen opgedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg gewerkt als verpleegkundige. Daarnaast heb ik les gegeven op een mbo voor de opleiding PW3 kinderopvang.

In 2003 leerde ik Linda kennen binnen de kinderopvang. Het werken met kinderen en het regelen en organiseren binnen de kinderopvang is iets wat ik graag doe. Ik werk als teamleidster binnen Billies, waar ik samen met Linda en alle leidsters zorg voor persoonlijke en vertrouwde kinderopvang.
Kinderen; groot en klein kunnen altijd bij mij terecht. Als ze willen spelen, knuffelen of gek doen, maar natuurlijk ook als ze verdrietig zijn en getroost willen worden. Daarnaast zijn de ouders voor mij net zo belangrijk als de kinderen. Eerlijkheid en openheid horen daarbij. Ouders moeten zich net als hun kinderen thuis voelen bij Billies.

Graag tot ziens bij Billies. 

Onze pedagogische medewerksters

Ik ben Martine en ik ben geboren in 1988 en woon in geldrop.  Mijn hobby’s zijn reizen, winkelen, leuke dingen doen met vriendinnen, uitgaan of een avondje naar de bioscoop. Ik werk al hele tijd bij kinderdagverblijf billies.  In 2007 ben ik bij billies komen werken en ik werk er nog steeds met veel plezier.  Het persoonlijke wat wij bij billies erg uitstralen spreekt me nog steeds erg aan.  Wij kennen alle ouders en kinderen en vinden het belangrijk om een praatje te maken over uw kind. 
In de ochtenden werk ik op de peutergroep waar ik het erg leuk vind om kinderen spelenderwijs nieuwe dingen te leren.
In de middagen werk ik op de bso groep waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen spelen en mee kunnen doen aan activiteiten zoals; dansen, naschoolse gym, knustelactiveiten, of uitstapjes naar de speeltuin ofzo.
Ik vind het belangrijk om goed naar de kinderen te kijken en luisteren naar hun wensen en behoeften.
Misschien tot snel op de peutergroep of de bso.

 

Ik ben Linda en ik ben geboren in 1984. Ik woon samen met mijn vriend en zoontje in Geldrop.
Mijn hobby’s zijn winkelen, lekker een terrasje pikken en heel af en toe bak ik nog wel eens taarten.
Tijdens mijn baan als administratief medewerkster kwam ik erachter dat een kantoorbaan niet mijn ding was en daarom ben ik in de avonduren de opleiding SPW-3 gaan volgen. In 2008 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik als vaste kracht aangenomen bij Billies. 
Ik vind het erg leuk om de kinderen het naar hun zin te maken en dat ze vrolijk binnen komen wanneer zij door papa of mama gebracht worden en eigenlijk niet naar huis willen wanneer ze opgehaald worden. Zo spelen we met elkaar, we zingen liedjes, spelen veel buiten, knutselen we mooie werkjes en lezen boekjes voor. Verder is er natuurlijk altijd tijd voor een knuffel. 

Wat ik zeker ook belangrijk vind is dat de ouders een goed beeld hebben van hoe wij met hun kinderen omgaan en wat we allemaal op een dag gedaan hebben. Ik sta dus altijd klaar voor vragen of gewoon even een praatje. 
Het team is echt heel leuk en ik werk er dan ook met heel veel plezier!
Ik weet zeker dat uw kind een leuke dag heeft bij Billies.

Ik ben Ellen en geboren in 1987. Ik woon samen met mijn vriend Roel in Asten. 
Mijn hobby’s zijn reizen, sporten, lezen en gezellige dingen doen met vrienden en vriendinnen. 
Na mijn HAVO-diploma te hebben gehaald, ben ik toerisme gaan studeren. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit toch niet was wat ik wilde. Na bijna twee jaar in een drogisterij te hebben gewerkt, heb ik mijn roeping in de kinderopvang gevonden. Inmiddels alweer een aantal jaren een vast gezicht op de babygroep van Billies.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen om te gaan en heb ook veel oppas adresjes gehad. Het delen van ervaringen en gebeurtenissen in het leven van het kind, maakt het werk in mijn ogen erg leuk en afwisselend. Ik vind het belangrijk dat het kind zich thuis voelt en zich op zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen. Ook vind ik het prettig dat Kinderdagverblijf Billies een kleine en persoonlijke kinderopvang is. De contacten met ouders vind ik erg belangrijk en probeer altijd zo goed mogelijk rekening te houden met hun wensen en gevoelens.

Ik ben Monique en ik ben geboren in 1964. Ik ben moeder van 2 zoons; Jasper (1999) en Boris (2001). Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de opleidingsschool voor kleuterleidsters, zoals dat toen nog zo mooi heette. Aansluitend heb ik nog een éénjarige opleiding gedaan waardoor ik volledig bevoegd ben als leerkracht op de basisschool, zoals nu de PABO-studenten. Na een korte tijd in het onderwijs ben ik het bedrijfsleven ingerold. Ik heb gewerkt als medewerkster verkoop binnendienst, managementassistente en directie-secretaresse.

Na de komst van mijn oudste zoon ben ik gestopt met werken. Toen hij naar de peuterspeelzaal ging begon het toch weer te kriebelen, en ben ik als vrijwilligster mee gaan draaien. Van het één kwam het ander, en na 2 jaar stond ik weer als invalleerkracht voor de klas. Uiteindelijk ben ik als coördinerend leidster op de speelzaal terecht gekomen, mede door mijn administratieve ervaring. In januari 2013 is onze speelzaal overgenomen door Linda en ben ik ook regelmatig op de Turfveldenstraat te zien. Ik ben af en toe aanwezig in de peutergroep en de bso, maar ook op de peuterspeelzaal op de Planetenlaan. Uiteindelijk draait het natuurlijk maar om één ding; het welbevinden van de kinderen! Zij moeten zich thuis voelen bij ons, en spelenderwijs voorbereid worden op de basisschool.

Ook in mijn vrije tijd vind ik het leuk om met kinderen om te gaan. Ik ben daarom sinds 2005 actief als vrijwilligster binnen onze wijkvereniging. Ik organiseer daar activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ik geniet ook erg van leuke dingen doen met mijn gezin!

Tot ziens bij Billies op de Planetenlaan óf de Turfveldenstraat!

Ik ben Stephanie Groenen, geboren op 5 april 1994 in Bergeijk. In schooljaar 2010/2011 ben ik gestart met de opleiding kinderopvang niveau 3, omdat ik het super leuk vind om met kinderen te werken en hier nog meer over wilde leren heb ik hierna in 2013/2014 de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 gevolg en behaald.
Ik werk nu al enige tijd bij Billies en heb nog steeds heel veel plezier in mijn werk! Wat ik erg belangrijk vind binnen dit beroep is dat elk kind uniek is en de aandacht verdient die hij/zij nodig heeft, ik wil dat elk kind zichzelf kan zijn en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen in een omgeving zijn waarin ze zich thuisvoelen, ik zal er alles aan doen om kinderen dit gevoel te geven! Ik vind het leuk om dingen te ondernemen van een lekkere wandel tot aan knutselactiviteiten en activiteiten waar de kinderen hun fantasie als basis kunnen gebruiken. Nog even een kort stukje over mezelf. Ik woon in Valkenswaard samen met mijn vriend Teun. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te winkelen en leuke dingen te doen met mijn vriendinnen. Als jullie nog vragen voor me hebben, voel je vrij om deze dan te stellen! Tot snel

 

Ik ben Monique Vermaas, geboren in 1993 en woon in Eindhoven. In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen en doe ik gezellige dingen met mijn  vriendinnen en mijn vriend. Daarnaast hou ik van op vakantie gaan.

Ik heb de opleiding spw3 gevolgd aan het ROC Eindhoven en heb hier in 2012 mijn diploma behaald. Na mijn opleiding ben ik meteen begonnen met werken in de kinderopvang. Ik werkte op verschillende groepen waardoor ik met alle leeftijdscategorieën (0-12 jaar) ervaring op gedaan heb. 

Het fijne aan kinderdagverblijf Billies vind ik dat het kleinschalig is waardoor je makkelijker een hechte band met de kinderen, ouders en collega’s op kan bouwen. Dit vind ik erg belangrijk.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen maar vooral een leuke en leerzame tijd hebben op het kinderdagverblijf. 

 

Mijn naam is Wendy. Ik ben geboren in 1991. Als hobby’s heb ik lezen en turnen. Verder ga ik graag naar het theater en concerten. Ik heb de opleiding voor onderwijsassistent gevolgd. In juli 2010 ben ik hiervoor geslaagd. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij Billies en daarna heb ik ook nog bij andere kinderdagverblijven gewerkt. Mijn tijd bij Billies heb ik als zeer prettig ervaren en ben daarom heel blij weer terug te zijn.
Ik haal veel plezier en voldoening uit het werken met kinderen. Aandacht voor het individuele kind in een groep en contacten met ouders vind ik erg belangrijk. Wat ik ook belangrijk vind is dat een kind ook echt kind kan zijn. Ik vind het bijzonder om kinderen te zien opgroeien en te zien hoe elk kind zich weer anders ontwikkelt. Ik bied graag activiteiten aan en probeer zo snel mogelijk een band op te bouwen met alle kinderen.
Op deze manier hoop ik, dat ik er mede voor kan zorgen dat uw kind een fijne tijd heeft bij Billies.

 Mijn naam is Marieke, geboren op 23 september 1994. Ik ben in juli 2015 afgestudeerd voor de opleiding  pedagogisch medewerker. Omdat reizen een van mijn grootste hobby’s is ben na het behalen van mijn  diploma drie maanden vrijwilligerswerk gaan doen in Suriname in een kindertehuis. Nu mag ik bij billies  het team komen versterken. Ik doe dit met heel veel plezier en zie alles als een uitdaging. Verder vind ik  het leuk om dingen met mijn vriendinnen te doen, reizen, dagjes weg en winkelen.

 Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen bij billies, en daar wil ik graag een bijdrage      aan leveren. Ik vind het leuke om op alle groepen te staan want iedere leeftijd heeft zo zijn charmes.

  Groetjes Marieke

Mijn naam is Angèle Toonders, geboren in 1992. In mijn vrije tijd vind ik winkelen, film kijken, uiteten, en leuke dingen doen met mijn vriend/ vriendinnen. Ik ben actief met vrijwilligerswerk, om de 14 dagen ben ik leiding op woensdag avond bij Jong Nederland Someren-Heide. De meiden waar ik nu leiding van ben zitten op het middelbaar beroepsonderwijs.  Elke keer gaan we iets anders doen bijvoorbeeld: bakken, gezelschapsspellen spelen, film kijken enz.
In juni 2014 ben ik afgestuurd als pedagogisch medewerker niveau 3. Nadat ik afgestudeerd was ben ik volop aan het solliciteren gegaan. Er was echter weinig aanbod in verband met bezuinigen door de overheid. Na 2 jaar bij de Hema gewerkt te hebben. Heb ik mijn kans gekregen om bij Billies te komen werken. Ik heb hier heel veel zin in.
Billies is een kleinschalig kinderdagverblijf dat sprak mij erg aan. Ik vind kleinschalig fijner werken zo bouw je eerder een band op met de kinderen, ouders en collega’s.
Wat ik het leukste vind aan kinderen is dat het elke dag anders is, geen een dag is hetzelfde. Gezellig samen activiteiten doen, puzzels maken, spelletjes spelen , boekjes voorlezen, knuffelen of samen een praatje maken. Het belangrijkste vind ik dat kinderen hier graag naar toe willen komen en plezier hebben.
Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar manier

Mochten jullie vragen hebben dan hoor ik het graag.

Tot ziens bij Billies !

Ik ben Sena, geboren in 1992 en ik woon in Budel. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan winkelen, lekker uiteten, festivals bezoeken en op vakantie te gaan samen met mijn familie, vriendinnen en mijn vriend.
Ik ben afgestudeerd in juli 2015. In het laatste jaar van de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 liep ik stage bij Billies. Ik had het er erg naar mijn zin en toen ze vroegen of ik er wilde komen werken hoefde ik daar niet over na te denken. Na mijn opleiding ben ik meteen begonnen bij Billies en ik werk er nog steeds met heel veel plezier!
Billies is een kleinschalig kinderdagverblijf en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Hierdoor heb je een hechte band met de kinderen en de ouders. Kinderen moeten zich emotioneel veilig voelen en op die manier kunnen ze spelenderwijs de wereld ontdekken. Ik vind het belangrijk dat kinderen en hun ouders zich thuis voelen bij ons en ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten.
Graag tot ziens bij Billies 

Ik ben Monique Raafs, geboren op 8 Juni 1990. Ik ben in Juni 2014 afgestudeerd Als Pedagogisch medewerker. Na mijn studie kon ik aan het werk als invalskracht waar ik stage had gelopen. Door de bezuinigingen stopte het voor mij als invalskracht en ben ik gaan werken als gastouder bij de ouders in huis. Dit deed ik bij 3 gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar. Na 1,5 jaar heb ik besloten om toch weer een baan in de kinderopvang te gaan zoeken. Nu mag ik bij Billies het team komen versterken. Billies sprak me aan omdat het een kleinschalig kinderdagverblijf is en zo kun je eerder een band met de kinderen, ouders en collega’s opbouwen. Ik werk er nu een paar maanden en ik vind het erg leuk! In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen met mijn vriendinnen en zwem ik 2 keer per week. Ik ben ook actief met vrijwilligerswerk, iedere zaterdag ben ik leiding bij Scouting Someren. Ik ben leiding van jongens en meisjes in de leeftijd van 4- 7 jaar. Groetjes Monique

Ik ben Linda Lemmen en ben geboren op 10 maart 1992.Ik woon al bijna 7 jaar samen met mijn vriend en zijn 2 kinderen (13 en 10).Van jongs af aan wist ik al dat ik later graag wilde gaan werken met kinderen. Vanaf ongeveer mijn 10e mocht ik altijd oppassen op mijn neefje en nichtje, en dit was altijd erg gezellig. Doordat hun naast een kinderdagverblijf woonde had ik vaak contact met de eigenaressen en was ik daar ook regelmatig te vinden. Verder ben ik ook ruim 4 jaar leidster geweest bij jong nederland Someren.
Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het ROC ter Aa in helmond, waar ik in 2011  mijn diploma heb behaald als pedagogisch medewerkster, met als afstudeer stage Kinderdagverblijf Maraboe in mierlo.

Nu mag ik mezelf gelukkig Leidster noemen van Kinderdagverbijf Billies waar ik met heel erg veel plezier en liefde werk. Ik vind het belangrijk om een goede band met de kinderen, ouders en mijn collega’s te onderhouden. En ben dan ook altijd bereid om een luisterend oor te zijn voor iedereen., maar natuurlijk ook voor Spelletjes, knutselen, dansen, zingen en lekker gek doen.

Lieve groetjes, en ik hoop jullie graag te zien bij Billies.