Billies in huis

03 april 2020

Vandaag hebben we met wc rolletjes verschillende vormpjes gemaakt om mee te stempelen. Dat kunnen jullie thuis ook doen.
De de grote kinderen hebben “de mooiste vis van de zee” nagemaakt met klei en kraaltjes.
Laten jullie je mooie kunstwerkjes ook zien?

 

02 april 2020

Judith heeft een heel leuke knutselactiviteit voor jullie. Wanneer je hier klinkt kun je het filmpje bekijken.
Gaan jullie dat thuis ook maken? Wij zien graag de resultaten.

 

01 april 2020

Het handen, voeten hinkel pad. Zo doe je dat: teken of knip handjes en voetjes uit en plak ze op een ander vel en maak er een leuk “pad” van. Ilona en Marit hebben al goed geoefend, kunnen jullie dit ook? We zien graaf foto’s en/of filmpjes tegemoet! 

31 maart 2020

Het is lente! Vandaag hebben we samen met de kinderen mooie lammetjes geplakt met heel zacht wol. Kunnnen jullie ook een mooi lammetjes maken met wol? Wij hebben er ook nog een zon en gras bij geknutseld! We zien graag jullie lammetjes tegemoet met een mooie foto 

30 maart 2020

Vandaag hebben we een super leuke activiteit. We hebben een vis op papier gemaakt en de kinderen mogen deze mooi versieren met verf en pasta. Je kan hier het filmpje zien. Uiteraard kan je ook een andere kleurplaat pakken. 

En ook hebben we vandaag de kinderen laten verven met hun voeten. Hier kan je daar ook een voorbeeld van zien. We zijn enorm benieuwd of jullie dat ook kunnen??

27 maart 2020

We hebben nu een leuke activiteit bedacht die jullie in de tuin kunnen doen. Hier kan je het filmpje zien. Jullie kunnen zelf bedenken hoe je het parcours af gaat leggen. Met klossen, met een step, met een fiets of misschien wel rennend. Of hebben jullie nog andere leuke ideetjes? Dan horen en zien wij het graag. Veel speelplezier!!

Hebben jullie ook al onze super leuke memory gezien. Print het blad twee keer en jullie kunnen gaan spelen.

 

26 maart 2020

Vandaag hebben Wendy, Bianca en Linda een liedje gezongen. Ze hadden allerlei keukenspullen uit de kast gehaald en daar mooi muziek mee gemaakt. Kunnen jullie ook een mooi liedje met muziek maken?? Hier kan je het filmpje zien.

En vandaag hebben we ook een blote voeten pad gemaakt. Dus zoek thuis bakken of dozen op, vul ze met leuke dingen en dan….. sokken en schoenen uit en voelen maar!! Hier kan je een filmpje zien hoe we het op Billies hebben gedaan.

25 maart 2020

Marit, Ilona en Sena doen een dansje van Dirk Scheele: “Ik loop, ik loop” Doen jullie mee?? Via deze link kunnen jullie het filmpje zien. We zien graag hoe jullie mee dansen. Stuur je filmpjes zeker op.

Naouara en Noortje mochten een liedje uitzoeken, ze vinden de regenboog van K3 een heel mooi nummer en willen dit graag met jullie delen. Hebben jullie zelf ook een mooi of bijzonder leuk liedje die je wil delen?? Dan horen we het graag. 
Hier is het nummer van K3 te vinden

24 maart 2020

Bij Billies hebben we samen met de kinderen een mooie regenboog op de stoep gemaakt met stoepkrijt. Kunnen jullie dat ook? Of anders eventueel op een velletje papier met potloden?? We zien graag de foto’s van mooie tekeningen verschijnen. #zorgvoorelkaar

23 maart 2020

Puk en Myrthe lezen voor uit het boekje van de krokodil. Klik hier voor het filmpje.

Opdracht voor de oudere kinderen: Toren tot aan je oren!! Wie doet er mee?? Bouw met duplo, lego of andere blokken een hoge toren tot aan je oren. Blijft de toren staan?? Wie heeft de hoogste toren? Maak een foto en mail ons. 
 

20 maart 2020

Vandaag hebben we weer een leuke opdracht voor jullie om thuis te gaan doen. Knutsel een mooie bloem. In het filmpje hieronder zie je wat de bedoeling is. We zien graag de foto’s en/of fimpjes verschijnen in onze mail. Succes ermee.