Billies in huis

 

16 november 2020

Lieve papa’s, mama’s maar vooral lieve kinderen,

Zoals jullie weten kan ik dit jaar niet naar Billies komen om samen met jullie er een leuk feestje van te maken, zoals we alle andere jaren doen. Normaal zingen we samen, pakken we samen cadeautjes uit, knuffelen we en maken we er vooral altijd een enorm leuke zondag van.Heel jammer dat dat dit jaar niet kan.
Ondertussen  zijn wij wel even bij jullie allemaal op de groepen gaan kijken. In de avond, toen er niemand was. We hebben gezien dat jullie prachtige herfst knutselwerkjes hebben gemaakt, mooi beloningsstickers hebben en hoe mooi de groepen er allemaal uit zien.
Ook had onze luisterpiet al van alles gezien en gehoord en dit aan mij doorgegeven. Zijn jullie benieuwd?? Nou, toevallig hadden wij ook de video piet bij en die heeft er een mooi filmpje van gemaakt. klik hier voor het filmpje
Wat ik jullie nog wel even wil vragen is het volgende: Normaal komen jullie bij mij en krijg ik een mooie tekening, doen jullie een dansje, zingen jullie een liedje. Dat kan nu dit jaar niet. Maar ik zou het super leuk vinden als jullie thuis filmpjes of foto’s kunnen maken van datgene wat jullie aan mij zouden willen laten zien?? Dus filmpjes/foto’s  met liedjes, dansjes, tekeningen enz enz. En als jullie dat dan sturen naar info@kinderdagverblijfbillies.nl dan sturen hun het weer door naar ons. Daar zou ik heel blij van worden. Billies wil daar dan ook een mooie film van maken voor op de openbare facebook, dus houden jullie daar dan rekening mee??

Tot slot wil ik nog zeggen…….. in de film hoor je iets over 27 november…….spannend…..
Ga maar gauw kijken!!

Heel veel liefs van Sinterklaas en zijn pieten

 

08 mei 2020

De laatste dag dat onze dagopvang, PSZ en Bso is gesloten. Maandag gaan we weer heel veel kindjes zien. Wij hebben er zin in.
We hebben nog een leuke laatste activiteit voor jullie. We knutselen vandaag wenskaarten. Eerst tekende we een vorm, die we daarna uit hebben geprikt. Hierna maakten we er een leuke kaart van! Voor wie maken jullie een mooie kaart?

07 mei 2020

Vandaag zijn weer twee leuke activiteiten! Vandaag gaan we tekenen met een blinddoek om. Kunnen jullie dit ook? 
Kijk hier het filmpje.
Kunnen jullie ook jullie lievelingsknuffel verstoppen? Dan kan iemand anders hem gaan zoeken.

 

06 mei 2020 

Wij hebben weer een leuke activiteit voor jullie en een voorlees verhaaltje van Ilona. Luisteren jullie mee? 
Kijk hier het filmpje.

Maak je eigen boter, kaas en eieren spel
Wat heb je nodig:
10 bordjes, kiezelsteentjes, stokjes
2 kleuren verf, kwasten
Verf 5 bordjes, steentjes etc dezelfde kleur
Krijt op de grond of verf op houtje en je bordspel is klaar En beginnen maar!

 

04 mei 2020 

We hebben vandaag weer een leuke activiteit! Wat heb je nodig? Een lege kartonnen doos, zonder deksel. Verf in verschillende kleuren. Plastic ballen, knikkers en stuiterballen ( passend bij de leeftijd). Een vel wit papier. Voor de oudere kinderen kun je de deksel van de kartonnen doos gebruiken. Hierdoor maak je de activiteit moeilijker door dat je ze ook laat concentreren op het balanceren van de ballen/knikkers. De ballen doop je in de verf, je legt ze in de doos en met twee handen schud je voorzichtig de ballen door de doos. Wat voor een abstract schilderij krijg jij? Laat je het ons zien?!
Kijk hier voor het filmpje. 

 

01 mei 2020

  Vandaag knutselen we met wc rolletjes en maken daar dieren van. We hebben zelfs onze eigen knuffels na gemaakt. 

30 april 2020

Wij hebben vandaag twee leuke activiteiten voor jullie. Judith en Janneke doen het voor. Doen jullie gezellig mee?
Hier kunnen jullie het filmpje bekijken, spelen met scheerschuim.
Hier kunnen jullie het filmpje bekijken, tekenen met tape & krijt.
 

28 & 29 april 2020

Wij hebben deze twee dagen drie leuke activiteiten voor jullie. Doen jullie mee verstoppertje?
Zie hier de leuke foto van Sena en Ilona.
Hier kunnen jullie het filmpje bekijken van de springtouw challenge. 
Hier kunnen jullie het filmpje bekijken van de stop en dans.

24 april 2020

Bas heeft een leuke activiteit voor de Bso. Een estafette. Gaan jullie ook kijken?  Hier staat het filmpje. 
En Aukje legt jullie uit hoe je een mooie verrekijker kunt maken. Kijk maar eens hier. Veel plezier allemaal.

23 april 2020

Bianca heeft 2 leuke filmjes voor jullie. Hier kunnen jullie het filmpje bekijken voor de jongeren kinderen. En hier kunnen jullie het filmpje bekijken voor de Bso. We zijn benieuwe wat jullie ervan vinden.

22 april 2020

Vandaag is Marit gaan kegelen met flessen die gevuld zijn met water. Kunnen jullie dit ook?? Hier kan je het filmpje zien.

21 april 2020

Kleuren sorteren! Dit kun je thuis ook doen met alle spulletjes die in huis staan. Bekijk hier het flmpje. Veel plezier. 

20 april 2020

Wat een leuk fimpje hebben we vandaag gemaakt. Een oefening voor de oog/hand coördinatie. Hier kan je het filmpje bekijken.

17 april 2020

Vandaag trainen we ons geheugen. Kun jij raden welk voorwerp er is weggetoverd? Is dit spelletje te makkelijk, speel dan eens memory. Bekijk hier het filmpje van Aukje.

16 april 2020

Vandaag heeft Judith twee leuke actviteiten voor jullie. We gaan blikgooien en hinkelen. Bekijk hier het filmpje over het hinkelen en bekijk hier het filmpje met het blikgooien.

15 april 2020

En vandaag gaan we leuke liedjes zingen met Marit en Ilona. Zingen jullie mee? Hier kan je het filmpje bekijken.

En vandaag de bso activiteit: verven met ijsblokjes.    Stap 1: dit heb je nodig: verf, water,stokjes,ijsblokvorm & een vriezer. Stap 2: doe water en een kleur verf in een vormpje en roer het een beetje door elkaar . Stap 3: leg de stokjes in het verfmengsel stap 4: doe het in de vriezer voor ongeveer 6 uur. Stap 5: haal de blokjes voorzichtig uit de vormpjes en kleur er mee op een blaadje.  Kunnen jullie dit ook? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Kunnen jullie een foto ervan maken en naar ons sturen?  Succes!

14 april 2020

Vandaag vraagt Martine of jullie thuis ook een poppenkastvoorstelling gaan geven voor elkaar. Kijk hier naar haar filmpje.

Ook heeft Marieke nog een heel leuk filmpje voor jullie, met een proefje voor de grotere kinderen. Weten jullie welke kleur het gaat worden?
Bekijk hier het filmpje.

10 april 2020

POST VAN BILLIES!!!
Puk heeft vandaag voor alle kindjes van Billies een brief in de brievenbus gedaan. Wat zal het zijn? Bekijk hier het filmpje.

Bas heeft een leuke activiteit voor jullie met bekertjes, water en een balletje. Gaan jullie dat thuis ook proberen? Bekijk hier het filmpje.
Bas heeft nog een leuke activiteit met bekers. Dit keer gaat hij ze stapelen. Hoe hoog kun jij een toren bouwen? Bekijk hier het filmpje.

09 april 2020

Vandaag hebben we meerdere leuke filmpjes voor jullie. 
Er zijn nu natuurlijk allemaal kindjes jarig in deze rare tijd. Daarom zingen wij voor jullie een liedje! We hopen dat jullie toch een hele fijne verjaardag hebben.  HARTELIJK GEFELICITEERD!! Liefs team Billies. Bekijk hier het filmpje.

En wisten jullie dat het ook heel leuk is om te verven met water? Bekijk hier het filmpje. Dat kunnen jullie thuis ook doen. 

Ook voor de Bso kinderen hebben we nog een hele leuke activiteit bedacht. Kennen jullie het spel airhockey? Wij doen dat met verf. Kijk maar eens hoe mooi dat wordt. Hier kun je het filmpje terugzien.

08 april 2020

Vandaag doen we aan kinder Yoga. Sena vertelt hoe het moet en doet het voor. Doen jullie mee? Hier kan je het filmpje zien.

07 april 2020

Rara wat zit er op de lepel? Hebben jullie dit al een keer thuis geprobeerd?Je kunt zelf bedenken welk eten je op de lepel doet. En dan is het raden wat je proeft. Bekijk hier het filmpje.

06 april 2020

Vandaag hebben we liedjes uitgebeeld met de kinderen. We hebben de 2 leukste gefilmd. Kunnen jullie raden welke liedjes Angele en Monique uitbeelden? Doen jullie allemaal mee? Lekker zingen en dansen! Hier kan je het filmpje zien. We zien graag jullie uitbeeld foto’s en filmpjes via de mail verschijnen. 

03 april 2020

Vandaag hebben we met wc rolletjes verschillende vormpjes gemaakt om mee te stempelen. Dat kunnen jullie thuis ook doen.
De de grote kinderen hebben “de mooiste vis van de zee” nagemaakt met klei en kraaltjes.
Laten jullie je mooie kunstwerkjes ook zien?

 

02 april 2020

Judith heeft een heel leuke knutselactiviteit voor jullie. Wanneer je hier klinkt kun je het filmpje bekijken.
Gaan jullie dat thuis ook maken? Wij zien graag de resultaten.

 

01 april 2020

Het handen, voeten hinkel pad. Zo doe je dat: teken of knip handjes en voetjes uit en plak ze op een ander vel en maak er een leuk “pad” van. Ilona en Marit hebben al goed geoefend, kunnen jullie dit ook? We zien graaf foto’s en/of filmpjes tegemoet! 

31 maart 2020

Het is lente! Vandaag hebben we samen met de kinderen mooie lammetjes geplakt met heel zacht wol. Kunnnen jullie ook een mooi lammetjes maken met wol? Wij hebben er ook nog een zon en gras bij geknutseld! We zien graag jullie lammetjes tegemoet met een mooie foto 

30 maart 2020

Vandaag hebben we een super leuke activiteit. We hebben een vis op papier gemaakt en de kinderen mogen deze mooi versieren met verf en pasta. Je kan hier het filmpje zien. Uiteraard kan je ook een andere kleurplaat pakken. 

En ook hebben we vandaag de kinderen laten verven met hun voeten. Hier kan je daar ook een voorbeeld van zien. We zijn enorm benieuwd of jullie dat ook kunnen??

27 maart 2020

We hebben nu een leuke activiteit bedacht die jullie in de tuin kunnen doen. Hier kan je het filmpje zien. Jullie kunnen zelf bedenken hoe je het parcours af gaat leggen. Met klossen, met een step, met een fiets of misschien wel rennend. Of hebben jullie nog andere leuke ideetjes? Dan horen en zien wij het graag. Veel speelplezier!!

Hebben jullie ook al onze super leuke memory gezien. Print het blad twee keer en jullie kunnen gaan spelen.

 

26 maart 2020

Vandaag hebben Wendy, Bianca en Linda een liedje gezongen. Ze hadden allerlei keukenspullen uit de kast gehaald en daar mooi muziek mee gemaakt. Kunnen jullie ook een mooi liedje met muziek maken?? Hier kan je het filmpje zien.

En vandaag hebben we ook een blote voeten pad gemaakt. Dus zoek thuis bakken of dozen op, vul ze met leuke dingen en dan….. sokken en schoenen uit en voelen maar!! Hier kan je een filmpje zien hoe we het op Billies hebben gedaan.

25 maart 2020

Marit, Ilona en Sena doen een dansje van Dirk Scheele: “Ik loop, ik loop” Doen jullie mee?? Via deze link kunnen jullie het filmpje zien. We zien graag hoe jullie mee dansen. Stuur je filmpjes zeker op.

Naouara en Noortje mochten een liedje uitzoeken, ze vinden de regenboog van K3 een heel mooi nummer en willen dit graag met jullie delen. Hebben jullie zelf ook een mooi of bijzonder leuk liedje die je wil delen?? Dan horen we het graag. 
Hier is het nummer van K3 te vinden

24 maart 2020

Bij Billies hebben we samen met de kinderen een mooie regenboog op de stoep gemaakt met stoepkrijt. Kunnen jullie dat ook? Of anders eventueel op een velletje papier met potloden?? We zien graag de foto’s van mooie tekeningen verschijnen. #zorgvoorelkaar

23 maart 2020

Puk en Myrthe lezen voor uit het boekje van de krokodil. Klik hier voor het filmpje.

Opdracht voor de oudere kinderen: Toren tot aan je oren!! Wie doet er mee?? Bouw met duplo, lego of andere blokken een hoge toren tot aan je oren. Blijft de toren staan?? Wie heeft de hoogste toren? Maak een foto en mail ons. 
 

20 maart 2020

Vandaag hebben we weer een leuke opdracht voor jullie om thuis te gaan doen. Knutsel een mooie bloem. In het filmpje hieronder zie je wat de bedoeling is. We zien graag de foto’s en/of fimpjes verschijnen in onze mail. Succes ermee.