Wie zijn wij

De Groepsleiding 

De groepsleiding die uw kindje zal gaan verzorgen is in het bezit van een diploma. Wij hanteren als norm de scholingseisen die gesteld worden in de CAO-kinderopvang. Wij zijn uit maatschappelijk oogpunt voorstander van het stimuleren van deskundige scholing. Daarom bieden wij enige opleidingsplaatsen aan voor groepsleiding in opleiding.Wij zijn een door de OVDB erkend leerbedrijf.


Tevens besteden wij  aandacht aan bijscholing van onze groepsleiding door regelmatig bijscholingen aan te bieden die haar vakgebied betreffen. Uit belang van de hechtingsrelatie die uw kind met onze groepsleiding opbouwt, wordt onze groepsleiding verder gescreend op kundigheid en geselecteerd op karaktereigenschappen zoals toewijding en liefde voor kinderen, communicatieve vaardigheden, sensitiviteit, responsiviteit, geduld en aandacht. Tevens heeft onze groepsleiding (en stagiaires en vrijwilligers) een afschrift van een actuele Verklaring van Goed Gedrag overgedragen. 

Voorstellen

Directie:

Linda 

Ik ben Linda en ik ben geboren in 1975. Getrouwd met Niels en samen hebben wij 4 schatten van kinderen.
Demi (onze dochter uit 1999), Billy (onze zoon uit 2001), Diezel (onze zoon uit 2006) en Izzie (onze dochter van augustus 2008) Wij genieten ervan om dingen samen te doen met ons gezinnetje. Spelletjes spelen, naar het theater gaan of lekker uit eten of dagjes weg!! Niels en ik kijken graag naar voetbal en gaan dan ook geregeld naar PSV kijken.

In 1995 heb ik mijn diploma voor de kinderopvang gehaald en ben ik begonnen bij Kdv de Bereboot. Daar heb ik al deze jaren met zeer veel plezier gewerkt. Al zeer vlug kreeg ik een leidinggevende functie en hielp bij het oprichten van nieuwe kinderdagverblijven. Per 1 januari 2007 is de Bereboot overgenomen en was het voor mij tijd om mijn eigen kinderdagverblijf te starten. En daarom Billies!!

Ik vind het heel belangrijk dat u en uw kind(eren) zich thuisvoelen bij ons op het kinderdagverblijf. Ik weet zelf als moeder zijnde dat het altijd moeilijk kan zijn om uw kind achter te laten bij anderen. Daarom sta ik ook zeer open voor een open relatie met de ouders en hun kind. Ik vind het belangrijk dat ouders altijd met hun vragen e.d bij ons terecht kunnen.
Ik hoop daarom ook op een bijzondere tijd met u en uw kind.

Niels    

Ik ben Niels en ik ben geboren in 1974. Ik ben getrouwd met Linda en de trotse vader van Demi, Billy, Diezel en Izzie. Sinds 1 augustus 2009 is Kinderdagverblijf Billies een B.V. geworden en ben ik gestopt met mijn toemalige werk. Momenteel werk ik 3 dagen in de week bij Billies en doe ik daar vooral de klusjes, maar help ik Linda ook met de boekhouding en andere werkzaamheden waar zij niet aan toekomt. De andere dagen ben ik thuis en zorg ik voor onze kinderen. Dit doe ik met heel veel plezier. Ik geniet ervan om meer tijd door te brengen met onze kinderen. En ook de dagen die ik bij Billies werk zijn een leuke afwisseling van de week.
Tot ziens op Billies

Onze pedagogische medewerksters:


Martine

Ik ben Martine en ik ben geboren in 1988. In 2004 ben ik begonnen met de opleiding SPW 3 kinderopvang. Na vele theorielessen en          
stage-uren ben ik klaar met de opleiding en mag ik mezelf groepsleidster noemen. Om maar meteen een nieuwe uitdaging aan te gaan heb ik
gesolliciteerd bij Billies als Bso Leidster.

Het allerbelangrijkste aan de Bso vind ik dat de kinderen vrij gelaten worden. Natuurlijk horen er regeltjes bij, maar de kinderen "moeten" op school ook al zoveel. Na school daarom een rustig plekje waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Even een praatje maken over de schooldag of over andere leuke/minder leuke dingen zodat de kinderen zich op hun gemak voelen. Want een 2e thuisbasis, dat is wat ik voor de kinderen wil.
Ik vind het ook superleuk om de kinderen iets aan te bieden zoals activiteiten en themadagen. Om na een vermoeiende dag als kind, vrolijk met je ouders/verzorgers mee naar huis te gaan. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders sta ik klaar om een praatje te maken.

Nog even iets over mezelf zodat u me beter leert kennen. In het weekend of als ik vrij ben vind ik het leuk om iets met mijn vrienden te doen. Winkelen, maar ook uitgaan of gezellig op een terrasje zitten vind ik leuk. Met een film kijken of gezellig met vriendinnen kletsen kom ik mijn avond ook wel door

Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat alle kinderen een gezellige tijd beleven bij Billies. Tot ziens op de Bso.

 

Marieke 

Ik ben Marieke en ben geboren in het jaar 1980. Ik werk met met heel veel plezier in de kinderopvang.
Naast mijn werk ga ik graag op reis, een hapje eten met vrienden of een dagje uit. Ik ben graag bezig, maar kan ook genieten van even niks doen. Inmiddels ben ik de trotse moeder van Niene (2015)
Ik ben afgestudeerd als HBO-verpleegkundige en ben gespecialiseerd in kind, kraam en jeugdzorg. Ik heb veel
verschillende werk ervaringen opgedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg gewerkt als verpleegkundige. Daarnaast heb ik les gegeven op een mbo voor de opleiding PW3
kinderopvang.
In 2003 leerde ik Linda kennen binnen de kinderopvang. Het werken met kinderen en het regelen en organiseren binnen de kinderopvang is iets wat ik graag doe. Ik werk als teamleidster binnen Billies, waar ik samen met Linda en alle leidsters zorg voor persoonlijke en vertrouwde kinderopvang.
Kinderen; groot en klein kunnen altijd bij mij terecht. Als ze willen spelen, knuffelen of gek doen, maar natuurlijk ook als ze verdrietig zijn en getroost willen worden. Daarnaast zijn de ouders voor mij net zo belangrijk als de

kinderen. Eerlijkheid en openheid horen daarbij. Ouders moeten zich net als hun kinderen thuis voelen bij Billies.

Graag tot ziens bij Billies. 

Linda 

Ik ben Linda en ik ben geboren in 1984.
Mijn hobby's zijn winkelen, lekker een terrasje pikken en ik sport regelmatig. Ook op vakantie gaan naar mooie landen vind ik erg leuk, wie niet??Na 5 jaar als administratief medewerkster gewerkt te hebben kwam ik erachter dat een kantoorbaan niet mijn ding was. Ik ben van kleins af aan al gek met kinderen en bedacht toen om daar mijn werk van te maken. Tijdens mijn baan als administratief medewerkster ben ik in de avonduren de opleiding SPW-3 gaan volgen en na het behalen van mijn diploma ben ik als vaste kracht aangenomen bij Billies. Ik vind het erg leuk om de kinderen het naar hun zin te maken en dat ze vrolijk binnen komen wanneer zij door papa of mama gebracht worden en eigenlijk niet naar huis willen wanneer ze opgehaald worden. Zo spelen we met elkaar, we zingen liedjes, spelen veel buiten, knutselen we mooie werkjes en lezen boekjes voor. Verder is er natuurlijk altijd tijd voor een knuffel.
Wat ik zeker ook belangrijk vind is dat de ouders een goed beeld hebben van hoe wij met hun kinderen omgaan en wat we allemaal op een dag gedaan hebben. Ik sta dus altijd klaar voor vragen of gewoon even een praatje.
Het team is echt heel leuk en ik werk er nu dan ook met heel veel plezier!
Ik weet zeker dat uw kind een leuke dag heeft bij Billies.

 

Tessy 

Ik ben Tessy en ik ben geboren in 1984. Ik woon samen met mijn man en zoon Ravi en dochter Nila in Eindhoven. Verder vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn vriend of vriendinnen.
Ik heb op het ROC de opleiding SPW-4 gedaan, en daarvoor een aantal jaar geleden mijn diploma gehaald. Maar daarna wilde ik nog graag verder studeren en ben toen de opleiding verpleegkunde gaan doen. Ondertussen werkte ik toen al met meervoudig gehandicapten. Dit werk beviel me goed, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging! Het werken met kinderen heeft me altijd erg leuk geleken, dus dit was voor mij een goede kans om dat te gaan doen. Ik vind het leuk om met de kinderen te spelen en ze te zien genieten, maar ook om ze dingen te leren zoals samen spelen en samen delen. Ik werk op de peutergroep en dat bevalt me erg goed.
Billies sprak mij aan omdat het een kleiner kinderdagverblijf is en daardoor persoonlijker. De sfeer die er hangt is prettig en ik werk er met veel plezier.
Ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat u en uw kind zich thuis voelen bij Billies en dat we een fijne tijd zullen hebben.Ik hoop dat ik er mede voor kan zorgen dat u en uw kind zich thuis voelen bij Billies en dat we een fijne tijd zullen hebben.

Ellen   

Ik ben Ellen. Ik ben geboren in 1987. Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Asten. Mijn hobby’s zijn winkelen, sporten, lezen en gezellige dingen doen met mijn vriend en vriendinnen.

Na mijn HAVO-diploma te hebben gehaald, ben ik toerisme gaan studeren. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit toch niet was wat ik wilde. Na bijna twee jaar in een drogisterij te hebben gewerkt, heb ik mijn roeping in de kinderopvang gevonden. Ik heb inmiddels de opleiding SPW3 afgerond en ben nu als pedagogisch medewerkster aan het werk bij Billies.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen om te gaan en heb ook veel oppas adresjes gehad. Het delen van ervaringen en gebeurtenissen in het leven van het kind, maakt het werk in mijn ogen er leuk en afwisselend. Ik vind het belangrijk dat het kind zich thuis voelt en tevreden is. Ook vind ik het prettig dat Kinderdagverblijf Billies een kleine en persoonlijke kinderopvang is. De contacten met ouders vind ik erg belangrijk en ik probeer altijd hun wensen zo goed mogelijk na te komen. Monique  
Ik ben Monique en ik ben geboren in 1964. Ik ben moeder van 2 zoons; Jasper (1999) en Boris (2001). Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de opleidingsschool voor kleuterleidsters, zoals dat toen nog zo mooi heette.
Aansluitend heb ik nog een éénjarige opleiding gedaan waardoor ik volledig bevoegd ben als leerkracht op de basisschool, zoals nu de PABO-studenten. Na een korte tijd in het onderwijs ben ik het bedrijfsleven ingerold. Ik heb gewerkt als medewerkster verkoop binnendienst, managementassistente en directie-secretaresse. Na de komst van mijn oudste zoon ben ik gestopt met werken. Toen hij naar de peuterspeelzaal ging begon het toch weer te kriebelen, en ben ik als vrijwilligster mee gaan draaien. Van het één kwam het ander, en na 2 jaar stond ik weer als invalleerkracht voor de klas. Uiteindelijk ben ik als coördinerend leidster op de speelzaal terecht gekomen, mede door mijn administratieve ervaring. In januari 2013 is onze speelzaal overgenomen door Linda en ben ik ook regelmatig op de Turfveldenstraat te zien. Ik ben af en toe aanwezig in de peutergroep en de bso, maar ook op de peuterspeelzaal op de Planetenlaan. Uiteindelijk draait het natuurlijk maar om één ding; het welbevinden van de kinderen! Zij moeten zich thuis voelen bij ons, en spelenderwijs voorbereid worden op de basisschool.
Ook in mijn vrije tijd vind ik het leuk om met kinderen om te gaan. Ik ben daarom sinds 2005 actief als vrijwilligster binnen onze wijkvereniging. Ik organiseer daar activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ik geniet ook erg van
leuke dingen doen met mijn gezin!
Tot ziens bij Billies op de Planetenlaan óf de Turfveldenstraat!Myrna    
Ik ben Myrna, geboren in 1951, getrouwd, moeder van 3 fijne dochters en de trotse oma van 5 kleinkinderen.
Ik heb de opleiding onderwijzeres gedaan, maar ben gestopt met het werk op de basisschool, toen mijn oudste dochter geboren werd. Daarna heb ik heerlijk thuis genoten van mijn 3 kinderen, totdat ik in 1986 gevraagd werd om als leidster bij peuterspeelzaal “Nijntje” te komen werken.
Verschillende cursussen/ trainingen en enkele naamsveranderingen later doe ik dit werk nog steeds met veel plezier bij peuterspeelzaal Billies van maandag t/m donderdag.  Op vrijdag vang ik mijn kleinkinderen op. En daarmee is mijn week goed gevuld.

 

 

Stephanie 

Ik ben Stephanie Groenen geboren in 1994. In schooljaar 2010/2011 ben ik gestart met de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3. Omdat ik het super vind om met kinderen te werken en nog meer over kinderen wilde leren heb ik afgelopen jaar ( 2013/2014 ) de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 gevolgd. Ik vind dit super leuk en heb 4 jaar lang veel plezier beleefd op mijn stage adressen, maar nu ben ik toch wel echt klaar voor het werken in de kinderopvang en heb ik erg veel zin om te starten bij Billies.
Wat ik erg belangrijk vind binnen dit beroep is dat kinderen zichzelf kunnen zijn en dat elk kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Ook vind ik het erg belangrijk dat de kinderen in een omgeving zijn waar ze zich thuis voelen en ik zal er alles aan doen om de kinderen dit gevoel te geven! Ik vind het heel leuk om dingen te ondernemen met de kinderen zoals leuke knutselactiviteiten en activiteiten waarin de kinderen hun eigen fantasie als basis gebruiken.
Nog even een kort stukje over mezelf, in mijn vrije tijd vind ik het altijd erg leuk om samen met mijn vriendinnen leuke dingen te ondernemen zoals gezellig winkelen en uitgaan, ook breng ik veel tijd door met mijn vriend Teun waarmee ik nu bijna 3 jaar samen ben. Als jullie nog vragen voor me hebben, voel je vrij om deze dan te stellen! Ik heb ontzettend veel zin om te starten bij Billies en kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten. Tot snel!

 

 

Floor

 

Ik ben Floor van Rooij, geboren in 1985 en woon samen met mijn vriend Jeroen in Eindhoven. Sinds juli 2014 hebben wij samen een dochtertje en daarmee is een grote wens in vervulling gegaan.
Ik vind het leuk om samen met mijn twee zussen en vriendinnen te winkelen, kletsen en dagjes weg te gaan. Samen met Jeroen ga ik graag uiteten, op vakantie en natuurlijk leuke dingen doen met onze dochter.
Ook sport ik graag; hardlopen en Body pump!
Ik heb een ruime pedagogische achtergrond. Na mijn studie SPW Kinderopvang en SPH Sociale Studies ben ik o.a. werkzaam geweest in de kinderopvang, jeugdzorg en kinderrevalidatie.
Ik zet mij graag in om hulp en ondersteuning te bieden in het werk met kinderen en ouders/verzorgers. Ik vind het belangrijk om voor kinderen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, samen met collega’s, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en de ‘wereld’ om hen heen leren ontdekken.

Ik beleef veel plezier in het werken bij Billies, geen dag is hetzelfde! Tot ziens bij Billies..

 

Monique  

Ik ben Monique Vermaas, geboren in 1993 en woon in Eindhoven. In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen en doe ik gezellige dingen met mijn  vriendinnen en mijn vriend. Daarnaast hou ik van op vakantie gaan.

Ik heb de opleiding spw3 gevolgd aan het ROC Eindhoven en heb hier in 2012 mijn diploma behaald. Na mijn opleiding ben ik meteen begonnen met werken in de kinderopvang. Ik werkte op verschillende groepen waardoor ik met alle leeftijdscategorieën (0-12 jaar) ervaring op gedaan heb. 

Het fijne aan kinderdagverblijf Billies vind ik dat het kleinschalig is waardoor je makkelijker een hechte band met de kinderen, ouders en collega’s op kan bouwen. Dit vind ik erg belangrijk.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen maar vooral een leuke en leerzame tijd hebben op het kinderdagverblijf. 

Marieke

Mijn naam is Marieke, geboren op 23 september 1994. Ik ben in juli 2015 afgestudeerd voor de opleiding pedagogisch medewerker. Omdat reizen een van mijn grootste hobby's is ben na het behalen van mijn diploma drie maanden vrijwilligerswerk gaan doen in Suriname in een kindertehuis. Nu mag ik bij billies het team komen versterken. Ik doe dit met heel veel plezier en zie alles als een uitdaging.
Verder vind ik het leuk om dingen met mijn vriendinnen te doen, reizen, dagjes weg en winkelen.

Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen bij billies, en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Ik vind het leuke om op alle groepen te staan want iedere leeftijd heeft zo zijn charmes.

Groetjes Marieke

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik ben geboren in 1991. Als hobby’s heb ik lezen, winkelen en turnen. Ik geef ook iedere week training aan meisjes van 7 t/m 12 jaar en ga regelmatig mee met wedstrijden. Verder ga ik graag naar het theater en concerten. Ik heb de opleiding voor onderwijsassistent gevolgd. In juli 2010 ben ik hiervoor geslaagd. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij Billies en daarna heb ik ook nog bij andere kinderdagverblijven gewerkt. Mijn tijd bij Billies heb ik als zeer prettig ervaren en ben daarom heel blij weer terug te zijn.
Ik haal veel plezier en voldoening uit het werken met kinderen. Aandacht voor het individuele kind in een groep en contacten met ouders vind ik erg belangrijk. Wat ik ook belangrijk vind is dat een kind ook echt kind kan zijn. Ik vind het bijzonder om kinderen te zien opgroeien en te zien hoe elk kind zich weer anders ontwikkelt. Ik bied graag activiteiten aan en probeer zo snel mogelijk een band op te bouwen met alle kinderen.Op deze manier hoop ik, dat ik er mede voor kan zorgen dat uw kind een fijne tijd heeft bij Billies.

Lieke 

Kinderdagverblijf Billies
Persoonlijke en vertrouwde kinderopvang